The Story of Saul to Paul Quiz Questions and Answers

Story of Saul to Paul Quiz – Saul was a man who persecuted Christians in the early days. One day while on his way to Damascus to do more damage, the Lord appeared to him in bright light.

A voice spoke to him and asked why he was persecuting Christians. Saul realized that he had been wrong and asked for forgiveness.

Then his name was changed from Saul to Paul, and after this encounter, he became one of the most influential figures in the early church.

To test your knowledge on how much you know about Apostle Paul, go through this quiz – the story of Saul to Paul quiz questions and answers.

Story of Saul to Paul Quiz

1. Who laid his hands on Paul to restore his sight?

Answer: Ananias

2. Who spoke to Paul on the road to damascus?

Answer: Jesus

3. Who was the centurion who took Paul as a prisoner to Rome? (Acts 27:1)

Answer: Julius

4. How old was Timothy when he was ordained by Paul?

Answer: Not mentioned in the bible

5. Paul called this group his “glory and joy.”

Answer: Thessalonians

6. How many disciples did Paul meet in Ephesus? (Acts 19:1-7)

Answer: There were about twelve men in all

7. After Paul’s sight was restored, he was ___.

Answer: Baptized

8. Where was Paul’s hometown? (Acts 22:3)

Answer: Tarsus

9. Name of sorcerer struck blind at Paul’s command? (Acts 13)

Answer: Elymas

10. This Roman ruler sent for Paul so that he could hear about Paul’s faith in Christ

Answer: Felix

11. What fell from Paul’s eyes when his vision was restored

Answer: Scales

12. Number of days Paul was blind after seeing the vision

Answer: Three

13. In what city did Paul encounter an idol to an unknown god? (Acts 17)

Answer: Athens

14. The congregation in this city was made sorrowful by one of Paul’s letters.

Answer: Corinth

15. Where was Paul when he was warned not to go to Jerusalem? (Acts 21:4)

Answer: Tyre

16. Believer who was circumcised by Paul

Answer: Timothy

17. Paul stopped the Philippian ____ from killing himself. (Acts 16:16-40)

Answer: Jailer

18. What was Paul’s original name before his conversion?

Answer: Saul of Tarsus

19. How did Paul become an apostle? (Galatians 1:11-17)

Answer: In Galatians, Paul received a vision of Jesus from God, who commissioned him to be an Apostle to the Gentiles

20. Who was sent by God to help Saul?

Answer: Ananias

The Story of Saul to Paul Quiz Questions and Answers
Attribution to Nancy Cunningham / Rachael Coate / Basic Training Bible Ministries.

21. Who warned Paul not to go to Jerusalem? (Acts 21:4)

Answer: The disciples through the Spirit

22. What man did Paul say was the pattern of one to come? (Romans 5:14)

Answer: Adam

23. Saul had intense hatred for these people (Acts 9:1-2)

Answer: Lord’s disciples

24. In what city did Paul have a vision of a man from Macedonia? (Acts 16:9-15)

Answer: Troas

25. To what city was Saul traveling when he encountered a great and blinding light? (Acts 22:12-22)

Answer: Damascus

26. Paul was accompanied by Priscilla and this person from Corinth to Syria

Answer: Aquila

27. Who was emperor when Paul was in Rome?

Answer: Tiberius

28. Paul’s conversion is told in this chapter of Acts

Answer: Nine

29. Is Paul the Apostle movie on Netflix?

Answer: Yes, Paul the Apostle movie is now available on Netflix. It was released online on August 17, 2022

30. Who did Paul leave in Crete to straighten out what was unfinished? (Titus 1:5)

Answer: Titus

31. What did Saul say in response to Jesus words “saul, saul, why do you persecute me?

Answer: Who are you, Lord?

32. Who said Saul, Saul, why are you persecuting me?

Answer: Jesus

33. Where did Paul go immediately after his conversion?

Answer: Damascus

34. Paul before his conversion attended the stoning of who? (Acts 7:57–58)

Answer: Stephen

35. Who presented Paul to the disciples?

Answer: Barnabas

36. Roman ruler who refused to hear the complaint of Jewish leaders against Paul

Answer: Gallio

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × one =