80 Tie Breaker Trivia Questions and Answers

Today we bring you the tie breaker trivia questions and answers for you to test your knowledge on various subjects.

Our tie breaker quiz covers questions on History, Science, Geography, General knowledge including Maths and English.

For more quiz to keep you busy all day, see also Are you smarter than a 5th grader.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

General Knowledge Tie Breaker Trivia Questions

1. Which social media platform currently has the highest number of active users monthly in the world?

Answer: Facebook with over 2.9 active users monthly

2. How many stores does Apple have worldwide as at the end of 2022?

Answer: 516 stores

3. How many meters is the tallest mountain in the world?

Answer: Mount Everest, which stands at 8,848 meters (29,029 feet) above sea level.

4. All human languages have several basic sounds in common called?

Answer: Phonemes

5. How many paid monthly subscribers does Netflix have as at the end of 2022?

Answer: About 223 million subscribers

6. The Nile River is the longest river in the world. How many miles is the river?

Answer: 4,100 miles (6,600 kilometers)

7. Vatican City is currently the smallest country in the world. What is the landmass of the country?

Answer: About 0.49 square kilometers (0.19 square miles)

8. In what month do the cherry blossoms typically bloom in Washington, D.C.?

Answer: Early April

9. Which species of the Piranha fish is the most aggressive?

Answer: The Red-Bellied Piranha

10. What color might you turn if you have a cirrhotic liver?

Answer: Yellowish

11. What is the country with the largest nuclear weapons in the world?

Answer: Russia

12. Which planet has two continents highlands called Ishtar Terra and Aphrodite Terra?

Answer: Venus

13. How long in minutes is the Avatar way of water movie?

Answer: 192 minutes

14. What day is “Bitcoin Pizza Day” in the bitcoin community?

Answer: May 2nd

15. What is the recommended amount of sleep for adults daily?

Answer: 7-8 hours

16. Which CEO is the highest paid in the world as at end of 2022?

Answer: Elon Musk

17. In the last US presidential election, how many people voted for Donald Trump?

Answer: Over 74 million people

18. If an electric train is traveling east, which direction is the smoke going?

Answer: No direction because an electric train does not generate smoke.

19. What eating disorder involves eating a very large number of kcals in a very short time without a follow-up purge?

Answer: Binge eating disorder

20. Which cryptocurrency exchange by trading volume is the largest in the world?

Answer: Binance

Sports and Science Tie Breaker Quiz Questions

Tie Breaker Trivia Questions and Answers

21. What do we call a group of cells with similar structures and functions?

Answer: Tissue

22. What part of the brain is responsible for selective attention?

Answer: The prefrontal cortex

23. When did Peter Higgs win the Nobel Prize?

Answer: In 2013

24. Which other human body part is unique apart from the fingerprints?

Answer: The Tongue

25. How much speed can a sneeze exceed?

Answer: 100 mph

26. Chelsea Football Club were founded in what year?

Answer: 1905

27. The study of sound waves of very high frequency beyond the range of human hearing is called

Answer: Ultrasonics

28. Hydrogen gas and nitrogen gas are combined to produce what?

Answer: Ammonia gas

29. The New York Knicks played their first official game against which team?

Answer: Toronto Huskies

30. Who won the World Snooker Championship in 1998, 2007, 2009 and 2011?

Answer: John Higgins

31. The other name for knee cap is _____.

Answer: Patella

32. Which national team won the World Ice Hockey Championship in 2015?

Answer: Canada

33. Which player has made the most appearances for A.S. Roma?

Answer: Francesco Totti

34. The NBA season with the fewest number of teams took place in what year?

Answer: 1954

35. The study of motion without regard to its causes is known as?

Answer: Kinematics

36. What is the name of the home ground of A.C. Milan?

Answer: San Siro

37. It takes how many muscles to smile?

Answer: 17 muscles

38. How is a player who has scored more than 100 runs in an innings called?

Answer: Centurion

39. Who was in charge of Soviets’ space program during the sixties?

Answer: Sergey Korolev

40. Which Bishop of Liverpool was on of the Wisden Cricketers of the 1953?

Answer: David Sheppard

History and Geography Tie Breaker Quiz Questions

Tie Breaker Quiz Questions and Answers

41. Which American president signed and pass the law of voting rights act?

Answer: President Lyndon Johnson

42. How many public speeches did Martin Luther King give in his lifetime

Answer: Over 2,500 public speeches

43. Which company is the oldest wine producer in France?

Answer: Château de Goulaine

44. Who had the highest number of top hits at the Billboard Hot 100 chart during the 1980s?

Answer: Michael Jackson

45. What was the name of project that developed the first nuclear weapon?

Answer: Manhattan

46. Which two countries were already at war before the start of the second world war?

Answer: Japan and China

47. Which bird in the world currently lays the smallest eggs?

Answer: The bee hummingbird

48. How many people died in the Grenfell tower disaster?

Answer: 72 people

49. Who currently holds the WBA Heavyweight title belts?

Answer: Usyk

50. Which artist was the first and the only artist charted seven consecutive song in the Billboard 100 in the 1980s?

Answer: Whitney Houston

51. Which animal catches its prey by making bubble net feeding?

Answer: Humpback whales

52. A flying fish can reach a top speed of up to?

Answer: 60 miles per hour

53. Who was commander of the Italian forces at the Battle of Stalingrad?

Answer: Italo Gariboldi

54. Which country is the most populated country in South America?

Answer: Brazil with a population of over 200 million people

55. The second longest river in the world is how many miles long?

Answer: About 4,000 miles

56. What national park reaches into three states of USA?

Answer: Yellowstone National Park is the park that reaches into three states: Wyoming, Montana and Idaho.

57. How many states in the US begin with the letter I?

Answer: 4 states, they are Idaho, Illinois, Indiana, Iowa.

58. Who played Blofeld in the first James Bond movie?

Answer:

59. How many countries in the world change their clocks?

Answer: 70 countries

60. Which Japanese admiral was behind the Pearl Harbor attack?

Answer: Yamamoto

Maths and English Tie Breaker Quiz Questions

61. Which number should come next in the pattern? 36, 33, 30, 27

Answer: 24

62. If the day before yesterday is the 22rd, then what is the day after tomorrow?

Answer: 26th

63. How many right angles does a triangle have?

Answer: One right angle triangle

64. How many times does the number 10 go into the number 9,999?

Answer: 999 times

65. Someone who makes movies and tells actors what to do is called the?

Answer: Director

66. The following sentence is an example of what term? “Was it a cat I saw?”.

Answer: Palindrome

67. What number do you have to divide by 5 in order to get 50?

Answer: 250

68. The number of days in each month: “Thirty days hath September, April, June, and November,” is an example of what term?

Answer: Mnemonic

69. Which symbol is known as the hashmark?

Answer: Octothorpe

70. Christopher Columbus made many discoveries during his long sea _______.

Answer: Voyages

71. What number do the Roman numerals LI represent?

Answer: 51

72. What is the official name of the English national anthem?

Answer: God Save The King

73. How many years and months are in 27 months?

Answer: 2 years, 3 months

74. What figure of speech is used when something is compared without using like or as?

Answer: Metaphor

75. A car uses 5 gallons of gas to go 200 miles. How many miles per gallon?

Answer: 40 miles/gallon

76. What type of literature is a sonnet?

Answer: Poetry

77. What is the name of an infinite sequence of integers that comprise the denominators of the closest rational approximations to the square root of 2?

Answer: Pell numbers

78. What is another word for an acronym?

Answer: Abbreviation

79. What is the Roman numerals for 45?

Answer: XLV

80. What Proth number is missing 3, 5, 9, 13, 17, 25, ___ , 41, 49, 57, 65, 81, 97?

Answer: 33

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *