A Charlie Brown Christmas Trivia Questions and Answers

Charlie Brown Christmas Trivia Questions and Answers can be a great way for families to come together during the holiday season.

Whether you are looking for a fun family game or just want to learn more about the classic cartoon, there are plenty of questions and answers below that would help you learn more about this classic Christmas movie.

See also Home Alone Trivia Questions and Answers, and Disney Trivia Questions and Answers.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

Charlie Brown Christmas Trivia Questions and Answers

1. What kind of tree does Charlie Brown choose to decorate for the Christmas play?

Answer: A small, spindly tree

2. How much did Lucy charge for a session in the Charlie Brown Christmas?

Answer: Lucy’s fee was five cents a session

3. What is the name of the song that plays during the opening credits of A Charlie Brown Christmas?

Answer: Christmas Time is Here

4. What is Charlie Brown’s theme song called?

Answer: “Linus and Lucy” by Vince Guaraldi Trio

5. In the special, Charlie Brown is feeling depressed because he thinks Christmas is becoming too commercialized. What does Lucy suggest he do to help him feel better?

Answer: Lucy suggests that Charlie Brown go and direct a Christmas play.

6. What does Lucy really want for Christmas in Charlie Brown instead of toys or bicycles or cloths?

Answer: All Lucy wants is Real Estate

7. In the special, Linus gives a speech about the true meaning of Christmas. What does he quote from the Bible to explain this meaning?

Answer: Linus quotes from the book of Luke, stating: “For unto you is born this day in the city of David a Saviour, which is Christ the Lord.”

8. What is the name of the song that plays during the final scene of A Charlie Brown Christmas, where the Peanuts gang gathers around the Christmas tree and sings together?

Answer: The song that plays during the final scene is “Hark! The Herald Angels Sing.”

9. Who provides the voice for the character of Charlie Brown in A Charlie Brown Christmas?

Answer: Peter Robbins

10. The movie Charlie Brown was written by who?

Answer: Charles M. Schulz

A Charlie Brown Christmas Trivia Quiz

11. Who directed the Christmas movie “Charlie Brown?”

Answer: Bill Melendez

12. On what date was Charlie Brown Christmas movie released?

Answer: On the 9th December, 1965

13. Who provides the voice for the character of Lucy in A Charlie Brown Christmas?

Answer: Tracy Shaw

14. What did Charlie Brown say he was going to do with the blanket when he grows up?

Answer: Turn it into a sport coat.

15. What was Charlie Brown hoping the red-haired girl would give him?

Answer: Hoping for a Valentine

16. How does Charlie Brown’s dog, Snoopy, decorate his doghouse for Christmas?

Answer: Answer: Snoopy decorates his doghouse with strings of popcorn and a large “Merry Christmas” sign.

17. Why did Charlie stop pitching in a Charlie Brown Christmas?

Answer: He has a Little leaguer’s elbow

18. What is the name of the character who plays the piano in Charlie Brown Christmas?

Answer: Schroeder Peanuts

19. What is the name of Charlie’s dog in Charlie Brown Christmas movie?

Answer: Snoopy

20. Lucy tricks Charlie to kick the baseball after producing a signed document. What was wrong with the document?

Answer: The document was never notarized.

A Charlie Brown Christmas Special Trivia

A Charlie Brown Christmas Trivia Questions and Answers

21. Who went with Lucy to pick up the largest pumpkin in A Charlie Brown Christmas movie?

Answer: Linus

22. Who wrote the music for A Charlie Brown Christmas?

Answer: Vince Guaraldi

23. What is the main message of A Charlie Brown Christmas?

Answer: The true meaning of Christmas is not about material gifts or decorations, but about love and celebrating the birth of Jesus Christ.

24. How does Charlie Brown’s sister, Sally, try to get out of writing her Christmas list?

Answer: She asks Charlie Brown to write it for her

25. What gift does Charlie Brown ultimately receive from his friend Lucy?

Answer: A rock

26. Who sets up a birdhouse for Woodstock in Charlie Brown?

Answer: Snoopy

27. What was the title of the original special created as a companion for A Charlie Brown Christmas?

Answer: Charlie Brown’s Christmas Tales

28. What was the budget for A Charlie Brown Christmas?

Answer: The budget for A Charlie Brown Christmas was only $96,000

29. How many Peanuts television specials were made in total?

Answer: A total of 45 Peanuts television specials were made, including A Charlie Brown Christmas.

30. How many Emmy Awards did A Charlie Brown Christmas win?

Answer: A Charlie Brown Christmas won 2 Emmy Awards.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *