40 Home Alone Trivia Questions and Answers

How much do you know about the hit movie Home Alone? Check out our home alone trivia questions and answers to find out.

Home Alone Trivia Questions and Answers is a great way to test your knowledge about this classic Christmas movie. From questions about the main characters to the plot of the movie, you’ll be sure to challenge yourself or your friends with these trivia questions.

Also see our sports and entertainment section for more movie quiz.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

Home Alone Trivia Questions and Answers

1. What is the name of the character played by Macaulay Culkin in the movie Home Alone?

Answer: The character’s name is Kevin McCallister

2. What is the name of the family that Kevin McCallister is a part of in the movie Home Alone?

Answer: The family’s name is not mentioned in the movie.

3. Who are the burglars that Kevin McCallister outwits in the movie Home Alone?

Answer: The burglars are named Harry and Marv, and they are portrayed by actors Joe Pesci and Daniel Stern

4. What is the name of the old man who lives next door to the McCallister’s and helps Kevin defend his house?

Answer: The old man’s name is Gus Polinski, and he is played by actor John Heard.

5. What famous holiday song is featured prominently in the movie Home Alone?

Answer: The song is “Carol of the Bells,” and it is used as the background music for many of the film’s key scenes.

6. What is the name of the young girl who helps Kevin in the movie Home Alone?

Answer: The girl’s name is Megan, and she is played by actress Anna Slotky.

7. What famous actor has a cameo appearance in the movie Home Alone?

Answer: Actor John Candy has a cameo appearance as a police officer in the film.

8. What is the name of the fictional town where the movie Home Alone is set?

Answer: The town is called Winnetka, Illinois.

9. What is the name of the pizza place that Kevin McCallister orders pizza from in the movie Home Alone?

Answer: The pizza place is called Little Nero’s Pizza.

10. What is the name of the gang that Kevin McCallister pretends to be a member of in the movie Home Alone?

Answer: The gang is called the “Wet Bandits,” and it is a nickname for the burglars Harry and Marv.

Trivia Quiz Home Alone

11. What is the name of Kevin’s older brother who bullies him in the movie?

Answer: In the movie Home Alone, Kevin’s older brother who bullies him is named Buzz.

12. What iconic scene from the movie involves Kevin using a blowtorch to defend his house?

Answer: The iconic scene from the movie in which Kevin uses a blowtorch to defend his house is the scene where he sets a trap for Harry and Marv in the basement, which involves setting a trail of footprints leading to a blowtorch that is triggered to turn on when they walk across it.

13. Who plays the role of Kevin’s mother in the movie?

Answer: The role of Kevin’s mother in the movie is played by actress Catherine O’Hara.

14. What famous holiday song plays during the opening credits of home alone?

Answer: The famous holiday song that plays during the opening credits of the movie is “Somewhere in My Memory” by John Williams.

15. What is Kevin’s primary goal in the movie?

Answer: Kevin’s primary goal in the movie is to protect his home from two burglars who are trying to rob the house while his family is away on vacation.

16. What is the name of the character played by John Heard, Kevin’s father in the movie?

Answer: The character played by John Heard, Kevin’s father in the movie, is named Peter McCallister.

17. What is the name of the character played by Joe Pesci, one of the burglars in the movie?

Answer: The character played by Joe Pesci, one of the burglars in the movie, is named Harry

18. What is the name of the character played by Daniel Stern, the other burglar in the movie?

Answer: The character played by Daniel Stern, the other burglar in the movie, is named Marv.

19. What famous New York City landmark is featured in the opening scene of Home Alone 2?

Answer: The famous New York City landmark featured in the opening scene of the movie is the Plaza Hotel.

20. What is the name of the toy store that Kevin visits in the movie Home Alone?

Answer: The name of the toy store that Kevin visits in the movie is Duncan’s Toy Chest. This store is not real.

Easy Home Alone Quiz Questions and Answers

Christmas Trivia Movies Questions and Answers

21. What is the name of the character played by Hillary Wolf, Kevin’s older sister in the movie?

Answer: The character played by Hillary Wolf, Kevin’s older sister in the movie, is named Megan McCallister.

22. What is the name of the character played by Kieran Culkin, Kevin’s younger brother in the movie Home Alone?

Answer: The character played by Kieran Culkin, Kevin’s younger brother in the movie Home Alone, is named Fuller McCallister.

23. What is the name of the character played by Roberts Blossom, the old man who gives Kevin advice on how to defend his home?

Answer: The character played by Roberts Blossom, the old man who gives Kevin advice on how to defend his home, is named Old Man Marley.

24. What is the name of the character played by Angela Goethals, Kevin’s older sister in the movie?

Answer: The character played by Angela Goethals, Kevin’s older sister in the movie, is named Linnie McCallister.

25. When was the movie Home Alone 2 released?

Answer: Home Alone 2: Lost in New York” was released on November 20, 1992. It is the sequel to the 1990 movie “Home Alone.”

26. Who directed the movie Home Alone 1 & 2?

Answer: Chris Columbus directed the Home Alone series 1 & 2

27. Who wrote the screenplay for the movie Home Alone?

Answer: The screenplay for the movie Home Alone was written by John Hughes.

28. Who directed Home Alone 4?

Answer: Home Alone 4 was directed by Rod Daniel.

29. Who stars as Kevin McCallister in Home Alone 4?

Answer: Mike Weinberg

30. When was Home Alone 4 released?

Answer: Home Alone 4 was released on November 3, 2002.

Home Alone Fun Trivia Questions and Answers

Home Alone Trivia Questions and Answers

31. When was Home Alone: The Holiday Heist released?

Answer: It was released on 25th November, 2012.

32. Who directed Home Alone: The Holiday Heist?

Answer: Home Alone: The Holiday Heist was directed by Peter Hewitt.

33. Who played the role of Sinclair in Home Alone: The Holiday Heist

Answer: Home Alone: The Holiday Heist stars Malcolm McDowell as Sinclair

34. Who played the role of SWAT Commander in Home Alone: The Holiday Heist

Answer: Bryan Clark

35. Where was the computer chip that the thieves are after in Home Alone 3 hidden?

Answer: The computer chip was hidden in a toy car

36. Who plays the role of Alex Pruitt’s neighbour, Mrs. Hess, in Home Alone 3?

Answer: Marian Seldes

37. What is the name of the character played by Lenny von Dohlen in Home Alone 3?

Answer: Lenny von Dohlen plays the character Burton Jernigan in Home Alone 3.

38. Who plays the main villain in Home Alone 3?

Answer: Alex D. Linz plays the main villain, Alice Ribbons.

39. How old is Alex Pruitt in Home Alone 3?

Answer: 8 years old

40. What gift does Mrs Hess give to Alex before she leaves on vacation in home alone 3?

Answer: Mrs Hess gives Alex a remote control car as a gift before she leaves on vacation.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *