Snooker Trivia Questions and Answers

Why not impress your friends and family with your knowledge of Snooker by trying out our Snooker Trivia Questions and Answers.

Snooker is a popular cue sport that has been enjoyed by millions of people worldwide. With its rich history and exciting gameplay, it's no wonder why so many people are fans of this sport.

To learn more on other sporting events, see also Cricket Quiz Questions and Answers.

Table of Contents

Easy Snooker Trivia Questions and Answers

Snooker Quiz Questions and Answers

1. What type of sport is snooker game?

Answer: A Cue Sport

2. What is the name of the green cloth that covers a snooker table?

Answer: Baize

3. What is the name of a hole in the corner and the middle of a snooker table?

Answer: Pocket

4. How many snooker balls are used in a game of snooker?

Answer: 22

5. How many red balls are used on a snooker table?

Answer: 15

6. How many points is each red ball worth in snooker?

Answer: 1

7. How many white balls are there in snooker?

Answer: 1

8. How many black balls are there in a game of snooker?

Answer: 1

9. How many points is a black ball worth in a game of snooker?

Answer: 7

10. How many points is a green ball worth in a game of snooker?

Answer: 3

11. How many points is a brown ball worth in a game of snooker?

Answer: 4

12. How many points is a blue ball worth in a game of snooker?

Answer: 5

13. How many points is a pink ball worth in a game of snooker?

Answer: 6

14. How many points is a yellow ball worth in a game of snooker?

Answer: 2

15. The red balls in a game of snooker are initially placed in what formation?

Answer: Triangular Formation

16. Marked positions of the colored balls in a game of snooker, except for red ones, are known as what?

Answer: Spots

17. Points are scored by sinking the colored balls and what other colour in a game of snooker in the correct sequence?

Answer: Red

18. Knocking the balls into the pockets in a game of snooker is called what?

Answer: Potting

19. An individual game of snooker is known as what?

Answer: Frame

20. What is the name of the snooker premier tournament called?

Answer: World Championship

Hard Snooker Trivia Questions and Answers

Snooker Trivia Questions and Answers

21. Snooker was invented by which country's army?

Answer: British Army

22. Points in snooker may also be scored when a player's opponent commit a?

Answer: Foul

23. In a game of snooker, the cue ball is what color?

Answer: White Ball

24. In a game of snooker, points gained from a foul vary from a minimum of ____ to a maximum of ____.

Answer: 4, 7

25. The total number of consecutive points that a player amasses during one visit to the snooker table is called?

Answer: Break

26. How many points does the traditional maximum break in snooker yield?

Answer: 147

27. The highest possible break in a snooker game is what?

Answer: 155 break

28. Who was the first player in snooker history to post a verified 155 break?

Answer: Jamie Cope

29. Fortunate shots in a snooker game are known as?

Answer: Flukes

30. The World Snooker Championship was first held in what year?

Answer: 1927

31. The World Snooker Championship tournament is held at what theatre?

Answer: Crucible Theatre

32. Who is the youngest player to win the World Snooker Championship?

Answer: Stephen Hendry

33. Which player has won the most professional snooker titles as at 2022?

Answer: Ronnie O'Sullivan

34. What was the original name of the UK Snooker Championship?

Answer: United Kingdom Professional Snooker Championship

35. Which player was banned for 12 years after being found guilty of match-fixing charges in 2012?

Answer: Stephen Lee

36. Which snooker player has the nickname 007?

Answer: Nigel Bond

37. What is the name of the Snooker Masters venue?

Answer: Alexandra Palace

38. What is a total prize fund of the Snooker Masters as at 2022?

Answer: £725,000

39. The Snooker Masters is held annually in what country?

Answer: London, England

40. The famous cue that was destroyed in 2003, when it emerged from the cargo hold of a plane in pieces, belonged to who?

Answer: Stephen Hendry

Editor in Chief

Hi, I'm Isaac, a blogger, trivia enthusiast and owner of Trivia Faith Blog, a platform dedicated to providing a unique perspective on faith, spirituality, and engaging trivia quiz.

Related Posts

Go up