30 Fun Friday Trivia Questions and Answers

Friday Trivia Questions and Answers are a great way to test your knowledge of trivia. We have handpicked 30 quiz questions that covers several books of the Bible.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

Friday Trivia Questions and Answers

Q1: Who was the famous queen that came to see King Solomon?

Answer: The Queen of Sheba – 1 Kings 10:1-13

Q2: After Samson died, where was he buried?

Answer: He was buried in the tomb of Manoah his father – Judges 16:31

Q3: Complete this statement: “The LORD is my shepherd, I shall not be in want. He makes me lie down in __, he leads me beside quiet waters, he restores my soul.”

Answer: green pastures – Psalms 23:1-2

Q4: Who led the apostles when they began to proclaim the message of God?

Answer: Jesus – Luke 9:2

Q5: What did the apostles see and hear on Pentecost?

Answer: Tongues of fire – Acts 2:3

Q6: When the new heaven and a new earth was revealed to Paul, what next was revealed to him?

Answer: A Holy City, the new Jerusalem, coming down out of heaven from God – Revelation 21:1-2

Q7: Which of Isaac’s children sold his birth-right for a pot of stew?

Answer: Esau – Genesis 25:27-34

Q8: What does “King of Salem” mean?

Answer: King of peace – Hebrews 7:2

Q9: Before Paul’s affliction could be cured, he was destined to meet with a certain disciple who laid hands on him. Who was this man?

Answer: Ananias – Acts 9:10-19

Q10: Who made several attempts to end David’s life because of jealousy?

Answer: King Saul – 1 Samuel 18:1-11

Q11: When did the disciples who walked with Jesus on the road to Emmaus finally recognize Jesus?

Answer: When Jesus broke the bread and gave it to them at the table – Luke 24:30

Q12: Who said, “Silver or gold I do not have, but what I do have I give you. In the name of Jesus Christ of Nazareth, walk?”

Answer: Peter – Acts 3:6

Q13: Where in the Bible is the Fruit of the Spirit found?

Answer: Galatians 5 – Galatians 5:22-23

Q14: What did the Holy Spirit give the apostles at Pentecost?

Answer: The gifts of tongues as they preached the gospel

Q15: Who encountered Jesus for the first time while on the road to Damascus?

Answer: Paul – Acts 9:3-6

Friday Bible Quizzes

Friday Trivia Questions and Answers

Q16: Which book in the Bible is this phrase found: “For dust thou art, and unto dust shalt thou return”

Answer: Genesis – Genesis 3:19

Q17: What might happen if you make friends with a hot-tempered person, or associate yourself with an easily angry person?

Answer: You may learn their ways and get yourself ensnared – Proverbs 22:25

Q18: When the Israelites departed Egypt, in what ways did God lead them on their journey to the Promised Land?

Answer: In a pillar of cloud by day and fire by night – Exodus 13:20-22

Q19: What was Solomon famous personal quality?

Answer: Wisdom – 1 Kings 4:29-31

Q20: Which among the following tribes of Israel was prohibited from owning land in Canaan?

Answer: Levities – Deuteronomy 18:1-2

Q21: He was described as “a blameless and upright man” by God. Who was this man?

Answer: Job – Job 1:8

Q22: How did Joseph find out that Mary his wife-to-be would give birth to a son whose name would be called Jesus?

Answer: An angel of the Lord appeared to him in a dream – Matthew 1:18-22

Q23: Fill in the blank: “Enter by __; for the gate is wide, and the way is broad that leads to destruction, and many are those who enter by it.”

Answer: the narrow gate – Matthew 7:13

Q24: Who found and took care of baby Moses?

Answer: Pharaoh’s daughter found the baby floating in the river – Exodus 2:5

Q25: What was Mary’s reaction when angel said that she would become a mother?

Answer: She was apprehensive, but she put her trust in God – Luke 1:29-38

Q26: How much of wealth would Zacchaeus give to the poor?

Answer: Half of his wealth – Luke 19:8

Q27: What animals does Moses compare the people of Israel to?

Answer: Sheep – Numbers 27:17

Q28: Where was Micah from the Bible born?

Answer: Moresheth – Micah 1:1

Q29: While in the home of Simon, a woman cleansed the feet of Jesus with two things?

Answer: Tears and her hair – Luke 7:44

Q30: Who said, “Lord, I believe; help thou mine unbelief”?

Answer: The father of a boy possessed by an evil spirit – Mark 9:17-29

See also:

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 2 =