February Trivia Questions and Answers

February is an interesting month with a lot of history and events to celebrate. If you’re looking for some fun February trivia questions and answers to ask your friends, here are some that should keep everyone entertained.

For more monthly quiz, see also January Trivia Questions and Answers.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

February Trivia Questions and Answers

1. What day in February marks the anniversary of President Abraham Lincoln’s birth?

Answer: February 12th

2. What is the name of the national holiday that is celebrated in the United States on the third Monday of February?

Answer: The national holiday that is celebrated in the United States on the third Monday of February is called Presidents’ Day.

3. What poem is read at Groundhog Day ceremonies each year?

Answer: “The Groundhog” by James Whitcomb Riley

4. How many days does February have in a leap year?

Answer: 29 days

5. What event occurred on February 3, 1870 that changed US history forever?

Answer: The ratification of the 15th Amendment, granting African Americans the right to vote

6. On what day is the National Flag Day celebrated in Mexico?

Answer: Every February 24

7. What is the second month of the year in the Gregorian calendar?

Answer: February is the second month of the year in the Gregorian calendar.

8. What holiday is celebrated on February 14th?

Answer: February 14th is Valentine’s Day, a holiday that is celebrated in many countries around the world.

9. In which winter sport do players slide stones across a sheet of ice towards a target?

Answer: In the winter sport of curling, players slide stones across a sheet of ice towards a target.

10. Who was the first U.S. President to be born in February?

Answer: George Washington, the first U.S. President, was born on February 22nd.

February Quiz Questions and Answers

11. In which city is the world-famous carnival celebration held every February?

Answer: The world-famous carnival celebration is held every February in Rio de Janeiro, Brazil.

12. What is the name of the holiday celebrated in the United States that originated as a celebration of the end of slavery?

Answer: The name of the holiday celebrated in the United States that originated as a celebration of the end of slavery is Black History Month.

13. On what date did four black college students stage a sit-in at a Woolworth’s lunch counter in Greensboro, North Carolina, protesting segregation?

Answer: February 1, 1960

14. On February 2, 1848, what treaty was signed that ended the Mexican-American War?

Answer: The Treaty of Guadalupe Hidalgo

15. Which Argentine city was founded by Spanish conquistador Pedro de Mendoza in 1536?

Answer: The Argentine city of Buenos Aires, on February 2, 1536

16. When did the Beatles arrive in America for the very first time, setting off the “British Invasion” of American popular music?

Answer: February 7, 1964

17. Which senator gave a speech on February 9th in Wheeling, West Virginia in which he claims to have a list of 205 communists working in the State Department?

Answer: Senator Joseph McCarthy

18. What major event was held for the first time in Cortina d’Ampezzo, Italy in 1956?

Answer: The Winter Olympics

19. What holiday is celebrated in Canada on the second Monday of February?

Answer: Family Day

20. On February 15, 1898, the USS Maine explodes in Havana Harbor, leading to which war?

Answer: the Spanish-American War.

General Knowledge About The Month Of February

February Trivia Questions and Answers

21. What date did the U.S. Olympic hockey team defeat the Soviet Union in the “Miracle on Ice” game at the Winter Olympics in Lake Placid, New York?

Answer: February 16, 1980

22. When did United Kingdom launch its decimal currency system, replacing pounds, shillings, and pence with the pound sterling?

Answer: 15 February 1971

23. When was Oregon admitted as the 33rd state in the United States?

Answer: February 14, 1859

24. When was the Department of Commerce and Labor established in the United States?

Answer: February 14, 1903

25. On 15 February 1942, the Battle of Singapore ends with the surrender of __?

Answer: the British to the Japanese

26. The first volume of the Oxford English Dictionary is published beginning from when?

Answer: February 1, 1884

27. What space tragedy took place on February 1, 2003?

Answer: Space Shuttle Columbia disintegrates upon re-entry, killing all seven crew members

28. What was the name of the U.S. satellite that was launched on 1 February 1958?

Answer: Explorer 1

29. Who was the religious and civil rights leader assassinated in New York city on February 21, 1965?

Answer: Malcolm X

30. Who was the eldest child of King Edward IV and Elizabeth Woodville, born on February 11th 1466?

Answer: Elizabeth of York

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *