50 Good Morning Happy Monday Bible Quiz

Good Morning Happy Monday to you and your loved once! Today is a new day and a new opportunity for success. I hope you all have a great day.

To kick start your Monday, we have put together some easy Bible quiz questions and answers for you to joy with friends and family.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

Good Morning Happy Monday Bible Quiz Questions

1. In 1 Peter 4, how did Peter say we should minister?

2. What made Jeremiah think that he wasn’t qualified to be a prophet of God?

3. In revelation, the wife of the Lamb was to be arrayed in what?

4. After king Cyrus the Great conquered Babylon, what did he bring forth that Nebuchadnezzar had taken out of Jerusalem?

5. What did James say is at enmity with God?

6. What things in the streets did Nahum says the people of Nineveh will trip over when the town falls?

7. What qualities are associated with the breastplate mentioned in Thessalonians?

8. Who among the sons of Zeruiah is as fast as a wild roe?

9. In the book of Hebrews, what is said to be the anchor of the soul?

10. Who was first born son of King David?

11. Who told Rehoboam to not go up, or fight against Israel but return every man to his house?

12. What are the names of the gods the people of Lystra thought Paul and Barnabas were?

13. Whilst Nahum tells the people how the city will be looted, what parts of their body trembled?

14. According to the book of Ecclesiastes, what is better than a precious ointment?

15. In Isaiah, the daughters of whom were compared to a wandering bird cast out of the nest?

16. What illustration did Paul use to compare his gentleness among Thessalonians?

17. According to the book of Ephesians, where have we been made to sit?

18. In Deuteronomy, what three things must a king not acquire multiples of?

19. Why did those who first heard the Good News not enter into His rest?

20. Who hanged himself to death in the Bible, because his counsel was not followed by King and officials?

21. Complete this verse: “For all the promises of God in him are __”

22. What did Nehemiah do when he heard that Eliashib the priest had given a room in the courts of the house of God for Tobiah?

23. What was Paul confident of that God will do with the good work he began in Philippi?

24. Who took sackcloth to protect her children’s dead bodies from birds by day and from the beasts by night?

25. “Are they ashamed of their detestable conduct? No, they have no shame at all; they do not even know how to __. So they will fall among the fallen”

26. Paul learned about the disputes within the Corinthian Church from whom?

27. According to Ecclesiastes, Why does history repeat itself?

28. Who took away all the treasures of the temple of the Lord and the king’s treasure along with all shields of gold which Solomon had made?

29. In Song of Solomon, what is described as cruel as the grave?

30. Which king did God smote that he has to be a leper unto the day of this death?

Good Morning Happy Monday Bible Quiz Answers

1. In 1 Peter 4, how did Peter say we should minister? Answer: As of the ability which God gives – 1 Peter 4:11 KJV

2. What made Jeremiah think that he wasn’t qualified to be a prophet of God? Answer: Because he was a child – Jeremiah 1:6 KJV

3. In revelation, the wife of the Lamb was to be arrayed in what? Answer: White fine Lenin – Revelation 19:8 KJV

4. After king Cyrus the Great conquered Babylon, what did he bring forth that Nebuchadnezzar had taken out of Jerusalem? Answer: The vessels of the house of the Lord – Ezra 1:7 KJV

5. What did James say is at enmity with God? Answer: Friendship with the world – James 4:4 KJV

6. What things in the streets did Nahum says the people of Nineveh will trip over when the town falls? Answer: Dead people – Nahum 3:3 KJV

7. What qualities are associated with the breastplate mentioned in Thessalonians? Answer: Faith and Love – 1 Thessalonians 5:8 KJV

8. Who among the sons of Zeruiah is as fast as a wild roe? Answer: Asahel – 2 Samuel 2:18 KJV

9. In the book of Hebrews, what is said to be the anchor of the soul? Answer: Hope – Hebrews 6:19 KJV

10. Who was first born son of King David? Answer: Amnon – 2 Samuel 3:2 KJV

11. Who told Rehoboam to not go up, or fight against Israel but return every man to his house? Answer: Shemaiah – 2 Chronicles 11:2 KJV

12. What are the names of the gods the people of Lystra thought Paul and Barnabas were? Answer: Jupiter and Mercury – Acts 14:12 KJV

13. Whilst Nahum tells the people how the city will be looted, what parts of their body trembled? Answer: Their knees – Nahum 2:10 KJV

14. According to the book of Ecclesiastes, what is better than a precious ointment? Answer: A good name – Ecclesiastes 7:1 KJV

15. In Isaiah, the daughters of whom were compared to a wandering bird cast out of the nest? Answer: The daughters of Moab – Isaiah 16:2 KJV

16. What illustration did Paul use to compare his gentleness among Thessalonians? Answer: As a nurse cherishes her children – 1 Thessalonians 2:7 KJV

17. According to the book of Ephesians, where have we been made to sit? Answer: In the heavenly places – Ephesians 2:6 KJV

18. In Deuteronomy, what three things must a king not acquire multiples of? Answer: Horses, wives, and gold-silver – Deuteronomy 17:16-17 KJV

19. Why did those who first heard the Good News not enter into His rest? Answer: Because of their unbelief – Hebrews 4:6 KJV

20. Who hanged himself to death in the Bible, because his counsel was not followed by King and officials? Answer: Ahithophel – 2 Samuel 17:23 KJV

21. Complete this verse: “For all the promises of God in him are __” Answer: yea, and in him Amen – 2 Corinthians 1:20 KJV

22. What did Nehemiah do when he heard that Eliashib the priest had given a room in the courts of the house of God for Tobiah? Answer: He threw all Tobiah’s household goods out of the room – Nehemiah 13:8 NIV

23. What was Paul confident of that God will do with the good work he began in Philippi? Answer: God will bring it to completion – Philippians 1:6 NIV

24. Who took sackcloth to protect her children’s dead bodies from birds by day and from the beasts by night? Answer: Rizpah – 2 Samuel 21:10 NIV

25. “Are they ashamed of their detestable conduct? No, they have no shame at all; they do not even know how to __. So they will fall among the fallen” Answer: blush – Jeremiah 6:15

26. Paul learned about the disputes within the Corinthian Church from whom? Answer: The house of Chloe – 1 Corinthians 1:11 KJV

27. According to Ecclesiastes, Why does history repeat itself? Answer: There is no remembrance of former generations; and even of later ones – Ecclesiastes 1:11

28. Who took away all the treasures of the temple of the Lord and the king’s treasure along with all shields of gold which Solomon had made? Answer: Shishak, king of Egypt – 1 Kings 14:25-26 NIV

29. In Song of Solomon, what is described as cruel as the grave? Answer: Jealousy – Song of Solomon 8:6 NIV

30. Which king did God smote that he has to be a leper unto the day of this death? Answer: Azariah / Uzziah – 2 Kings 15:5 KJV

Good Morning Happy Monday Bible Quiz

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 16 =