60 Bible Quiz Questions and Answers For Friends and Family

The word of God is life and food to our soul as written in Luke 4:4 that man shall not live by bread alone, but by every word of God.

How much of the word of God do you know or do you remember? Why not test your knowledge of the word by with our Bible quiz questions and answers!

See also: Famous Bible Verses Questions and Answers

Table of Contents

Bible Quiz Questions and Answers in Old Testament

1: What is the longest name in the Bible?

Answer: Mahershalalhashbaz

2: Who was the strongest man in Bible?

Answer: Samson

3: How old was Joseph when he married Mary?

Answer: No one knows as it was not recorded in the Bible.

4: How old was Jesus when Joseph died?

Answer: No one knows as it was not recorded in the Bible.

5: Who went to heaven in a chariot of fire?

Answer: Elijah

6: Did Moses have a wife?

Answer: Yes. Her name was Zipporah

7: Who walked with God and never died?

Answer: Enoch

8: What does the Bible say about tattoos?

Answer: You shall not make any cuttings in your flesh for the dead, nor tattoo any marks on you - Leviticus 19:28

9: How old was Joseph when he was sold?

Answer: Seventeen - Genesis 37:2

10: Who was the first king of Israel?

Answer: Saul

11: Who was thrown into the lion's den by king Darius?

Answer: Daniel

12: Who was thrown in the fiery furnace by King Nebuchadnezzar?

Answer: Shadrach, Meshach, and Abednego

13: How long was Joseph in prison?

Answer: 2 years. See Genesis 41:1

14: What book has the longest verse in the New Testament?

Answer: Using NIV, the longest verse in the New Testament is Revelation 20:4, which consists of 68 words.

15: How did David kill Goliath?

Answer: Used a slingshot and a stone

16: Whose name was changed to Israel?

Answer: Jacob

17: Which of David's sons rebelled against him and claimed to be the king?

Answer: Absalom

18: What color was Adam and Eve?

Answer: No one knows as it was not mentioned in the Bible

19: What language did Adam and Eve speak

Answer: No one knows as it was not mentioned in the Bible. Some would argue that they spoke Hebrew but that is subject to debate

20: Who went up yearly to worship God in Shiloh, and one year prayed to God for a baby?

Answer: Hannah

Easy Bible Trivia Questions and Answers in New Testament

bible quiz questions and answers

21: What day is Jesus's birthday?

Answer: No one really knows as it was no recorded in the Bible.

22: Where can you find this phrase "Hail Mary full of grace the Lord is with you?"

Answer: There is no such phrase in the Bible. See Luke 1:28

23: Who helped Jesus carry the cross?

Answer: Simon of Cyrene

24: Who did Jesus send to prepare the Passover meal?

Answer: Peter and John

25: What was Jesus last word on the cross?

Answer: It is finished

26: Where is Jesus's tomb located in Israel?

Answer: No one knows the exact location.

27: Who was the first to find Jesus tomb empty?

Answer: Mary Magdalene

28: What did Jesus do to the woman at the well?

Answer: Her sins were washed away

29: What is the shortest book in the Bible?

Answer: 3 John

30: What is the name of the mountain where Jesus is believed to have delivered the Sermon on the Mount?

Answer: Although the name of the mountain was not mentioned in the Bible, however, this took place on a hillside overlooking the Sea of Galilee, which today is called "The Mount of Beatitudes"

31: Where did Jesus preach the most?

Answer: It is believed that most of Jesus preaching took place in Galilee and Judea.

32: What is the name of the king who ordered the execution of John the Baptist?

Answer: Herod Antipas

33: Who took Jesus off the cross?

Answer: Joseph of Arimathea

34: Who was the apostle that did not believe Jesus had risen from the dead and needed to see the mark of the nails and touch his wound on his side?

Answer: Thomas

35: Who was thrown overboard and swallowed by a big fish?

Answer: Jonah

36: Who eventually came from the lineage of David?

Answer: Jesus

37: Did Jesus have a wife?

Answer: A big NO. A lot of writers claim that Jesus was married to Mary Magdalene. This is completely false and deception from the devil. Jesus was neither married nor had a child while on earth. Jesus is the son of God, the one who created us so common sense would ask why does Jesus need us to have children?

38: Is there a woman in the Last Supper?

Answer: No because the Bible clearly states in Matthew 26:17-20 that Jesus wants to celebrate the Passover with His disciples who were all men

39: Whom did the people choose to be freed instead of Jesus?

Answer: Barabbas

40: What happened to Judas after betraying Jesus?

Answer: He hanged himself.

Frequently Asked Bible Questions

1: Are people in heaven married?

Answer: No:

It is not written anywhere in the bible that those who enter into heaven gets married. In-fact I do believe that marriage was instituted by God for the purpose of replenishing the earth.

In response to the question asked by the Sadducees about the woman who was married seven times in Matthew 22:23-32, Jesus replied "You are in error because you do not know the Scriptures or the power of God. At the resurrection people will neither marry nor be given in marriage; they will be like the angels in heaven."

So Jesus tells us clearly here that when we resurrect, we will be like the angels in heaven and we already know that angels don't marry.

2: Can a Christian lose their salvation?

Answer: No, a Christian cannot lose his/her salvation because once you truly repent and accept Jesus as your Lord and Savior, then your salvation is secured since its given to us as free gift. However, if a Christian continues to sin, then that Christian did not truly repent.

3: Does God take sides?

Answer: No, God doesn't take sides because He is the creator of everything. God showed His love to all mankind by sending His only son Jesus to die for everyone and not selected few.

4: Can you enter Heaven by good works?

Answer: No, a person cannot enter Heaven by just good works. A person can only enter into Heaven by accepting Jesus Christ as their Lord and Savior. You have to repent of your sins and have a personal relationship with God.

5: Which book of the Bible does not mention God?

Answer: The book of Esther is the only book in the Bible that does not mention the word God but has many references to the work of God.

6: What does Hallelujah mean in the Bible?

Answer: The word Hallelujah means "Praise the Lord" and is often used as a call to worship or as an expression of joy and praise.

7: Is playing the lottery a sin?

Answer: Yes playing lottery is considered a form of gambling which is not a healthy way of spending the income God gave you.

8: Is Hell real?

Answer: Yes, the Bible teaches that Hell is real. A physical place of torment created for Lucifer and those who choose to follow him. Matthew 25:41 - "Then he will say to those on his left, 'Depart from me, you who are cursed, into the eternal fire prepared for the devil and his angels .'

9: Can you go to heaven without being baptized?

Answer: No because John 3:5 clearly says, "Very truly I tell you, no one can enter the kingdom of God unless they are born of water and the Spirit."

10: Can Christians kiss before marriage?

Answer: No because kissing leads to the lust of the flesh which is a sin.

11: Are Christians allowed to date?

Answer: Yes as long as you are of age and there is no sexual intercourse or lustful thoughts.

12: Does God forgive all sins?

Answer: Yes, God forgives all sins when you confess and repent. The only unforgivable sin is the sin against the Holy Spirit.

13: What will we do when we get to heaven?

Answer: We will worship, fellowship and server the Father for eternity.

14: What language did Adam and Eve speak?

Answer: The language that they spoke is not known for sure and not written anywhere in the Bible.

15: Will we know our loved ones in heaven?

Answer: Yes we will. A good example is the rich man recognized father Abraham and Lazarus while he was in hell.

16: Where in the Bible does it say not my will but your will be done?

Answer: Luke 22:42

17: How many Heaven are there?

Answer: There are 3 heavens. The 1st is the Earth & Sky, 2nd is the Stars and the heavenly bodies, 3rd is paradise and the dwelling place of God.

18: Do miscarried babies go to heaven?

Answer: Yes because at this stage, they do not know right or wrong.

19: What does God look like?

Answer: The Bible describes God's appearance as a brilliant light and a consuming fire.

20: Who is the highest angel in heaven?

Answer: No one knows as its not written in the Bible who is higher than who. There are discussions surrounding Seraphim and Archangels but in my opinion based on God's word, both angelic beings do function differently hence they are superior in their own domain.

Editor in Chief

Hi, I'm Isaac, a blogger, trivia enthusiast and owner of Trivia Faith Blog, a platform dedicated to providing a unique perspective on faith, spirituality, and engaging trivia quiz.

Related Posts

Go up