193 Fun Food Riddles with Answers

Do you like riddles? Do you like food? Well, then you’ll love these fun food riddles with answers! See if you can guess the food items we’ve hidden in each riddle.

If you love riddles, see also our riddles sections for more brain teasers.

Food Riddles with Answers

Riddle 1 : There is a clerk at the butcher shop, he is five feet ten inches tall, and he wears size 13 sneakers. What does he weigh?
Answer: Meat

Riddle 2: What can provide food before it is alive, while it is alive and after it’s dead?
Answer: Chicken

Riddle 3: What has a green top, red on its belly, seeds on the outside, and tastes great in jelly?
Answer: Strawberry

Riddle 4: What type of drink is usually added to cereal in the morning?
Answer: Milk

Riddle 5: I ate one and threw away two.
Answer: Oyster

Riddle 6: This Chocolate baked good is a soft candy made from sugar, butter, and milk or cream.
Answer: Fudge

Riddle 7: This for is a baked dish of fruit, or meat and vegetables, typically with a top and base of pastry.
Answer: Pie

Riddle 8: I am a shiny metal sheet that covers BBQ food. What am I?
Answer: Aluminum

Riddle 9: I’m usually served alongside burgers. I’m crispy golden potato sticks.
Answer: Fries

Riddle 10: This baked dish consists of an open-topped pastry case with a savory or sweet filling.
Answer: Flan

Food Riddles with Answers

Riddle 11: A fruit on a tree. A tree on a fruit.
Answer: Pineapple

Riddle 12: This is the main ingredient in spaghetti and Mac-N-Cheese.
Answer: Pasta

Riddle 13: This type of corn swells up and bursts into a crisp puff when heated.
Answer: Popcorn

Riddle 14: This type of tempting cuisine is independent of utensils and usually tastes better than it sounds.
Answer: Finger food

Riddle 15: Give it a toss, and it’s ready, but not until it’s dressed. What is it?
Answer: Salad

Riddle 16: Where do cows go to dance?
Answer: Meatball

Riddle 17: Come November 1st, many of these will be found smashed on sidewalks.
Answer: Pumpkin

Riddle 18: I stink up your breath and fights evil vampires. What am I?
Answer: Garlic

Riddle 19: If you are a sore loser, you are often called the sour variety of this fruit.
Answer: Grape

Riddle 20: Strip the skin under my skin, and my flesh you’ll reveal. It tastes sweet and tart, now throw out the peel. What is it?
Answer: Orange

Riddle 21: I’m a soft, sweet food made from a mixture of flour, shortening, eggs, sugar, and other ingredients, baked and often decorated.
Answer: Cake

Riddle 22: I’m a flat circular spongy roll made from yeast dough and eaten toasted and buttered.
Answer: English muffin

Riddle 23: This greek dish is similar to a taco or pita sandwich in appearance. It is made with a fatty meat in a taco shell shaped flatbread with tomatoes, lettuce and other veggies.
Answer: Gyro

Riddle 24: What is orange and sounds like a parrot?
Answer: Carrot

Riddle 25: I am edible, pink, and a great summer food. What am I?
Answer: Peach

Riddle 26: I’m red but I can be green at times and I am even yellow. What am I?
Answer: Apple

Riddle 27: The leaves are on the fruit, the fruit is on the leaves. What is it?
Answer: Pineapple

Riddle 28: I am sometimes referred to as chips. What am I?
Answer: French fries

Riddle 29: What hatches without food?
Answer: Hunger

Riddle 30: I’m a small ring shaped fried cake, often with bavarian cream or fruit filling, and sometimes covered in icing and sprinkles.
Answer: Donut

Riddle 31: This small, rolled tortilla usually has meat or cheese filling, and was originally invented in Mexico.
Answer: Taqitos

Riddle 32: Despite having long teeth, every bit of food it grabs gets taken from it.
Answer: Fork

Riddle 33: Grown in the ground, it’s taller than you. Strip off the outside, the yellow pieces you chew. What is it?
Answer: Corn

Riddle 34: What kind of dog has no tail?
Answer: Hot dog

Riddle 35: I wear a green jacket on the outside, white jacket as a second layer, and a red jacket inside. I am pregnant with a lot of babies. What am I?
Answer: Watermelon

Riddle 36: What is eaten by man, served among many, grown by many, and white as snow?
Answer: Rice

Riddle 37: I’m a dish of ground meat formed into a loaf shape, mixed with egg and breadcrumbs, then baked or smoked.
Answer: Meat loaf

Riddle 38: What has ears but can’t hear?
Answer: Corn

Riddle 39: Alight or in dark, my face is a leer. In a field with my brothers, you’ll find me without bother, For that autumn day is mine.
Answer: Pumpkin

Riddle 40: I’m a pie, but I come with peperoni and cheese.
Answer: Pizza

Riddle 41: You’ll see savory dishes in Hong Kong sizzling in these.
Answer: Wok

Riddle 42: The virgin gave birth to a child and threw away the blanket.
Answer: Banana

Riddle 43: I have a head but no body, a heart but no blood. Just leaves and no branches, I grow without wood. What am I?
Answer: Lettuce

Riddle 44: I am a candy that looks like a shepherd’s staff. What am I?
Answer: Candy cane

Riddle 45: A colorful cuisine without flesh.
Answer: Vegetarian

Riddle 46: I’m a food made of flour, water, and yeast or another leavening agent, mixed together and baked. You need me to make a sandwich.
Answer: Bread

Riddle 47: I’m a ring of sliced onion dipped in batter and then deep fried.
Answer: Onion rings

Riddle 48: What food has no beginning, end, or middle?
Answer: Donut

Riddle 49: I can be sweet or sour. I do not rhyme with any other word. What am I?
Answer: Orange

Riddle 50: What is common to eat before it’s born and after it’s dead?
Answer: Chicken

Riddle 51: For this gourmet style of meal you’ll need a pot and some pointy sticks.
Answer: Fondue

Riddle 52: This dish is defined as small pasta envelopes containing ground meat, cheese, or vegetables.
Answer: Ravioli

Riddle 53: This food is a staple for households worldwide. Its definition is: An edible seed, typically kidney-shaped, growing in long pods on certain leguminous plants.
Answer: Beans

Riddle 54: Meat that has been cured by being cut into long, thin strips and dried.
Answer: Jerky

Riddle 55: It nukes food at the touch of a button.
Answer: Microwave

Riddle 56: If you’re on a diet, smelling a fresh pan of brownies could be described as this.
Answer: Torture

Riddle 57: You throw away my outside, you cook my inside. Then you eat my outside and you throw away my inside. What am I?
Answer: Corn

Riddle 58: I come out of the earth, I am sold in the market. He who buys me cuts my tail, takes off my suit of silk, and weeps beside me when I am dead.
Answer: Onion

Riddle 59: I’m a red creature from the sea with large claws, or pincers, and I’m often boiled and served as an expensive dish at seafood restaurants.
Answer: Lobster

Riddle 60: Though it be cold, I wear no clothes, the frost and snow I never fear; I value neither shoes nor hose, And yet I wander far and near: My diet is forever good, I drink no cider, port, nor sack, what Providence doth send for food, I neither buy, nor sell, nor lack.
Answer: Fish

Riddle 61: It comes from crystal and melts to a treat. Add it to your tea to make it sweet. What is it?
Answer: Sugar

Riddle 62: I’m a lot like a pancake, except I’m a little crisper, and I’m square, with square patterns all over.
Answer: Waffles

Riddle 63: I consist mostly of lettuce, along with a variety of other veggies. Ranch is one of my popular dressings. What am I?
Answer: Salad

Riddle 64: I’m a green veggie that looks like a tiny tree.
Answer: Broccoli

Riddle 65: This food is a staple grain in many pantries worldwide. You often steam or boil it and serve it in a variety of different ways. One brand touts the fact that it can be cooked in 1 minute.
Answer: Rice

Riddle 66: What starts out in a field and then crashed on a stone. It becomes much more when to the fire it’s thrown?
Answer: Bread

Riddle 67: What kind of cup doesn’t hold water?
Answer: Cupcake

Riddle 68: This is variety of pasta formed in narrow tubes, often mixed with cheese powder.
Answer: Macaroni

Riddle 69: I am the kind of food monkey likes, and people slip on me and fall in cartoons. What am I?
Answer: Banana

Riddle 70: As soft as silk, as white as milk, as bitter as gall, a thick green wall, and a green coat covers me all.
Answer: Walnut

Riddle 71: My first is snapping, snarling, growling, My second’s industrious, romping, and prowling. Higgledy piggledy Here we lie, picked and plucked, and put in a pie.
Answer: Currants

Riddle 72: What kind of apple has a short temper?
Answer: Crabapple

Riddle 73: I’m strangely capricious, I’m sour or I’m sweet, To housewives am useful, to children a treat; Yet I freely confess I more mischief have done, Than anything else That is under the sun.
Answer: Apple

Riddle 74: Kids love this bouncy, sugary, treat. It’s like colorful rubber that you can eat.
Answer: Jello

Riddle 75: This food is a Thanksgiving tradition.
Answer: Turkey

Riddle 76: I’m a vegetable that is a long, green stalk. I’m usually eaten at thanksgiving with cheese or peanut butter.
Answer: Celery

Riddle 77: This food is a white meat, that often goes with salad. It’s poultry.
Answer: Chicken

Riddle 78: A time when they’re green. A time when they’re brown. But both of these times, cause me to frown. But just in between, for a very short while. They’re perfect and yellow. And cause me to smile.
Answer: Bananas

Riddle 79: I’m a thick slice of beef or other high-quality meat or fish that is often cooked on a grill or fried.
Answer: Steak

Riddle 80: This toasted sandwich is made with bacon, lettuce and tomato.
Answer: Blt

Riddle 81: Ketchup’s slightly less popular brother.
Answer: Mustard

Riddle 82: What has green hair, a round red head and a long thin white beard?
Answer: Radish

Riddle 83: This dish consists of a rolled tortilla with a filling typically of beef or chicken and served with a chili sauce.
Answer: Enchelada

Riddle 84: This type of food, which is a fungus, is often served on supreme pizza, in spaghetti and in a particular “cream of” style soup.
Answer: Mushroom

Riddle 85: What traps a star in its belly but can be held in your hand?
Answer: Apple

Riddle 86: There was a little heart inside a little white house, which was inside a little yellow house, which was inside a little brown house, which was inside a little green house.
Answer: Walnut

Riddle 87: Consuming food would be pretty tough without these chompers.
Answer: Teeth

Riddle 88: This orange colored fruit gets its name from its color.
Answer: Orange

Riddle 89: My flavors ranges from strawberry to toe. What am I?
Answer: Jam

Riddle 90: I am a delicious way of representing data. What am I?
Answer: Pie chart

Riddle 91: My first is in fish but no in snail. My second is in rabbit but no in tail. My third is in up but not in down. My fourth is in tiara but not in crown. My fifth is in tree you plainly see. My whole a food for you and me.
Answer: Fruit

Riddle 92: What screams when put in a pot of boiling water?
Answer: Lobster

Riddle 93: This dish is usually consumed at breakfast time with milk.
Answer: Cereal

Riddle 94: Not born, but from a Mother’s body drawn, I hang until half of me is gone. I sleep in a cave until I grow old, then valued for my hardened gold. What am I?
Answer: Cheese

Riddle 95: What do you call a witch that lives in the sand?
Answer: Sandwich

Riddle 96: If you take off my skin, I will not cry, but you will. What am I?
Answer: Onion

Riddle 97: I’m a long, green-skinned fruit with watery flesh, usually eaten raw in salads or pickled.
Answer: Cucumber

Riddle 98: It stands on one leg with its heart in its head. What is it?
Answer: Cabbage

Riddle 99: This is a pear-shaped fruit with a rough leathery skin, smooth oily edible flesh, and a large pit in the center. It is most used in guacamole dip.
Answer: Avocado

Riddle 100: This food is usually grilled and put between two buns, with cheese, tomato and pickles.
Answer: Burger

Riddle 101: It flavors your food and divides the year up. What is it?
Answer: Season

Riddle 102: This small, round stone fruit that is typically bright or dark red, is often served on top of whipped cream on a milk shake.
Answer: Cherry

Riddle 103: Santa shakes his belly like me. What am I?
Answer: Jelly

Riddle 104: Famous for cheese, wine and saying “ooo la la”.
Answer: French

Riddle 105: What can be grown without sun or soil and can either provide nourishment or deliver poison?
Answer: Mushroom

Riddle 106: I have five letters and people eat me. When you remove my first letter I become a crime. Remove my first two letters and I am an animal. If you remove my first and last letters I’m a form of music.
Answer: Grape

Riddle 107: Lynn likes grapes but not potatoes. She likes squash but not lettuce, and she likes peas but not onions. Following the same rule, will she like pumpkins or apples?
Answer: Pumpkins. Lynn only likes things that grow on vines.

Riddle 108: The warmer I am, The fresher I am.
Answer: Bread

Riddle 109: I am so delicious that I require a house to contain me. What am I?
Answer: Pancakes

Riddle 110: This orange vegetable is a favorite of Bugs Bunny.
Answer: Carrot

Riddle 111: These are crisp, green, and are found near deli sandwiches.
Answer: Pickle

Riddle 112: What makes a loud noise when changing its jacket, becomes larger but weighs less?
Answer: Popcorn

Riddle 113: This breakfast food is thin, flat cake or batter, usually fried and turned in a pan. It is often enjoyed with butter and syrup.
Answer: Pancakes

Riddle 114: This veggie is characterized of long stalks or shoots taken from the plant. They have a strong odor when cooked and can influence the color or urine.
Answer: Asparagus

Riddle 115: This dip for chips is a spanish style sauce, mainly consisting of peppers, diced tomatoes and spices for a spicy flavor.
Answer: Salsa

Riddle 116: Flour of England, fruit of Spain, Met together in a shower of rain; Put in a bag tied round with a string, If you’ll tell me this riddle, I’ll give you a ring.
Answer: Plum pudding

Riddle 117: A little pool with two layers of wall around it. One white and soft and the other dark and hard, amidst a light brown grassy lawn with an outline of a green grass. What am I?
Answer: Coconut

Riddle 118: A breakfast food that is cracked from white shells and is often scrambled. Usually served with bacon, sausage, toast or pancakes.
Answer: Eggs

Riddle 119: I have seven letters and am something you eat. My only anagram can help your pain. If you remove my first 2 letters I wear things down. Removing my first 3 letters is an adjective and removing my first 4 letters leaves a measure of time. What am I?
Answer: Sausage

Riddle 120: Patch upon patch, without any stitches, if you tell me this riddle, I’ll give you my breeches.
Answer: Cabbage

Riddle 121: I’m very tempting, so it’s said, I have a shiny coat of red, and my flesh is white beneath. I smell so sweet, taste good to eat, and help to guard your teeth.
Answer: Apple

Riddle 122: I’m a type of pizza that is folded in half before cooking to contain a filling.
Answer: Calzone

Riddle 123: This is a Japanese food consisting of cooked vinegared rice sushi-meshi combined with other ingredients, usually raw fish or other seafood.
Answer: Sushi

Riddle 124: What is an astronaut’s favorite snack?
Answer: Space chips

Riddle 125: I consist of several parts. Two slices of bread, usually cheese and some kind of lunch meat. What am I?
Answer: Sandwich

Riddle 126: Delicious but said to be a lie.
Answer: Cake

Riddle 127: The sun bakes them, The hand breaks them, The foot treads them, The mouth tastes them.
Answer: Grapes

Riddle 128: This is meat from the upper part of a pig’s leg salted and dried or smoked, often enjoyed in a sandwich.
Answer: Ham

Riddle 129: This Mexican dish is a type of flatbread made of crushed flour or cornmeal and is cooked and then enjoyed hot or cold. It is used especially in making quesadillas.
Answer: Tortilla

Riddle 130: What do you get when you cross a chicken and a pig?
Answer: Eggs and bacon

Riddle 131: Something we eat, and misspell as meet.
Answer: Meat

Riddle 132: This food is made of grated potatoes smashed together and fried in the form of a tot.
Answer: Tater tots

Riddle 133: Squeeze it and it cries tears. As red as its flesh, but its heart is made of stone.
Answer: Cherry

Riddle 134: When it comes to me, you go on red and stops on green. What am I?
Answer: Watermelon

Riddle 135: This food is a tortilla filled with cheese and sometimes chicken before being heated or cooked.
Answer: Quasedilla

Riddle 136: It is sharp but not pepper; white but not paper; green but not shaddock. What am I?
Answer: Radish

Riddle 137: This dish is hot frankfurter served in a long, soft roll and typically topped with various condiments. Often served with hamburgers.
Answer: Hot dog

Riddle 138: I’m a long curved fruit that grows in clusters and has soft pulpy flesh and yellow skin when ripe.
Answer: Banana

Riddle 139: If it weren’t for these, no one would be aware of Idaho’s existence.
Answer: Potato

Riddle 140: I’m a small sweet cake, typically round, flat, and crisp. I come in a variety of flavors from chocolate chip to oatmeal raisin.
Answer: Cookie

Riddle 141: What dish consists of tortilla chips smothered in cheese?
Answer: Nachos

Riddle 142: This pastry is a fruit pie in which the principal filling ingredient is apples.
Answer: Apple pie

Riddle 143: This is a baked snack that is traditionally twisted into a unique knot-like shape.
Answer: Pretzel

Riddle 144: I am a nut with a hole. What am I?
Answer: Donut

Riddle 145: I am rubber you can eat. What am I?
Answer: Jelly

Riddle 146: Taking this from a baby is said to be quite easy.
Answer: Candy

Riddle 147: I’m a soft frozen food made with sweetened and flavored milk fat. I’m usually put in a waffle cone.
Answer: Ice cream

Riddle 148: A container holding water but not a cup. If you want to find me, look up. What am I?
Answer: Coconut

Riddle 149: Edible beach crawler served at seafood restaurants, similar to a lobster, but quite different.
Answer: Crab

Riddle 150: What is the only chain we can eat?
Answer: Food chain

Riddle 151: I’m a fruit that grows on a tree. Some of my varieties include Red Delicious and Granny Smith.
Answer: Apple

Riddle 152: It is basically a cake made of cow.
Answer: Meat loaf

Riddle 153: This Cajun dish of rice with shrimp, chicken, and vegetables, is often enjoyed with cornbread.
Answer: Jambalaya

Riddle 154: This is a dish containing beans, sometimes baked but, despite the name, usually stewed, in a sauce.
Answer: Baked beans

Riddle 155: I am a food with 5 letters. If you remove the first letter I am a form of energy. Remove two and I’m needed to live. Scramble the last 3 and you can drink me down. What am I?
Answer: Wheat

Riddle 156: A standard dimension for sandwiches and rulers.
Answer: Footlong

Riddle 157: A close relative of ketchup that people often spread on their dog.
Answer: Mustard

Riddle 158: I am a fruit with seeds on the outside. What am I?
Answer: Strawberry

Riddle 159: Gold in a leather bag, swinging on a tree, money after honey in its time. Ills of a scurvy crew cured by the sea, reason in its season but no rhyme.
Answer: Orange

Riddle 160: I wear a red coat and have a stone in my throat. What am I?
Answer: Cherry

Riddle 161: What is this Mexican dish consisting of a tortilla rolled around a filling, typically of beans or ground or shredded beef?
Answer: Burrito

Riddle 162: Chicken noodle and cream of mushroom are two well known varieties of this kind of food.
Answer: Soup

Riddle 163: I am enjoyed with a pot and some pointy sticks. What am I?
Answer: Fondue

Riddle 164: Green on the outside but red and black inside. I am food but mostly liquid. What am I?
Answer: Watermelon

Riddle 165: A toasty and crunchy cereal would be pointless without this spice.
Answer: Cinnamon

Riddle 166: Men seize it from its home, tear apart its flesh, drink the sweet blood, then cast its skin aside.
Answer: Orange

Riddle 167: It’s a symbol and a fruit, For man’s folly, evil’s root. But also for great inspiration, and famous application.
Answer: Apple

Riddle 168: Often cooked as fillet, this meat comes from an animal that swims underwater.
Answer: Fish

Riddle 169: Edible items purchased in large quantities.
Answer: Groceries

Riddle 170: We are a round stone fruit with juicy yellow flesh and downy pinkish-yellow skin that is often sweet or tart in taste. What are we?
Answer: Peach

Riddle 171: I’m a starchy plant tuber that is one of the most important food crops, cooked and eaten fried, such as french fries.
Answer: Potato

Riddle 172: This food, made from pork, is often eaten alongside eggs and bacon.
Answer: Sausage

Riddle 173: Many people confuse me with a vegetable, but I’m actually a fruit. I’m red when I’m ripe, and I’m sliced and served on burgers.
Answer: Tomato

Riddle 174: This large green melon has red pulp inside and watery juice. Best enjoyed cold on a hot summer day.
Answer: Watermelon

Riddle 175: You use a knife to slice my head and weep beside me when I am dead. What am I?
Answer: Onion

Riddle 176: If you are a man then your best friend will eat this for dinner.
Answer: Dog food

Riddle 177: The lunch destination of choice for teenagers and hospital employees.
Answer: Cafeteria

Riddle 178: What lies in bed, and stands in bed? First white then red. The plumper it gets the better the old women like it?
Answer: Strawberry

Riddle 179: One of the few vegetables that is routinely consumed with marshmallows.
Answer: Yam

Riddle 180: High fat reward for making it through another solar cycle.
Answer: Cake

Riddle 181: A skin have I, more eyes than one. I can be very nice when I am done. What am I?
Answer: Potato

Riddle 182: Sometimes I am light, sometimes I am dark. What am I?
Answer: Chocolate

Riddle 183: It’s the only vegetable or fruit that is never sold frozen, canned, processed, cooked, or in any other form but fresh.
Answer: Lettuce

Riddle 184: I am the type of room you can not enter or leave. Raise from the ground below. I could be poisonous or a delicious treat. What am I?
Answer: Mushroom

Riddle 185: Although I may have eyes, I cannot see. I have a round brown face with lots of acne. What am I?
Answer: Potato

Riddle 186: This crisp stick-shaped roll is often enjoyed with soup or marinara sauce.
Answer: Bread stick

Riddle 187: What do you call a dog that sweats so much?
Answer: Hot dog

Riddle 188: What is this Mexican dish consisting of a fried folded tortilla, filled with various mixtures, such as seasoned meat, beans, lettuce, and tomato?
Answer: Taco

Riddle 189: A house with two occupants, sometimes one, rarely three. Break the walls, eat the borders, then throw away me. What am I?
Answer: Peanut

Riddle 190: I am yellow on the outside, white inside, and very appealing. What am I?
Answer: Banana

Riddle 191: I am a fruit that is often mistaken for a vegetable. What am I?
Answer: I am an eggplant!

Riddle 192: I am a yellow fruit with a greenish-yellow skin. What am I?
Answer: I am a lemon!

Riddle 193: I am a red fruit with a sour taste. What am I?
Answer: I am a cranberry!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven + 2 =