Skyscraper Quiz Questions and Answers

How much do you know about skyscrapers in the world? See our skyscraper quiz questions and answers to find out more.

Skyscrapers are iconic structures that have become synonymous with modern cities. They are typically tall, imposing structures that loom over the skyline and provide a sense of awe and grandeur.

For more landmark quizzes, see also Landmarks Quiz Questions and Answers, and Countries Of The World Quiz.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

Skyscraper Quiz Questions and Answers

1. What is the tallest skyscraper in the world as of 2021?

Answer: The Burj Khalifa in Dubai is the tallest skyscraper in the world, standing at 828 meters (2,722 feet)

2. The first skyscraper to be built in the United States is in which state?

Answer: The first skyscraper built in the U.S. was the Home Insurance Building in Chicago, Illinois, built in 1884.

3. What is the main structural system used in building skyscrapers?

Answer: The main structural system used in skyscrapers is the steel frame, which consists of a series of interconnected beams and columns that provide support for the building.

4. How many floors does the Empire State Building have?

Answer: The Empire State Building has 102 floors.

5. What is the nickname of the Willis Tower in Chicago?

Answer: The Willis Tower in Chicago is often referred to as the Sears Tower.

6. What is the name of the skyscraper located in Kuala Lumpur, Malaysia with a double decker skybridge?

Answer: The Petronas Towers in Kuala Lumpur, Malaysia.

7. What is the name of the skyscraper located in New York City that is shaped like a needle?

Answer: The Empire State Building in New York City.

8. How many floors does the Shanghai Tower have?

Answer: The Shanghai Tower has 128 floors.

9. What is the tallest skyscraper in China as at 2022?

Answer: The Shanghai Tower is the tallest skyscraper in China, standing at 632 meters (2,073 feet).

10. What is the tallest skyscraper in Japan as at 2022?

Answer: The Tokyo Skytree is the tallest skyscraper in Japan, standing at 634 meters (2,080 feet).

Skyscraper Trivia Questions and Answers

11. What is the tallest skyscraper in South Korea as at 2022?

Answer: The Lotte World Tower in Seoul is the tallest skyscraper in South Korea, standing at 555 meters (1,821 feet).

12. What is the tallest skyscraper in the United Kingdom as at 2022?

Answer: The Shard in London is the tallest skyscraper in the United Kingdom, standing at 310 meters (1,017 feet).

13. What is the tallest skyscraper in France as at 2022?

Answer: The Tour First in Paris is the tallest skyscraper in France, standing at 231 meters (758 feet).

14. What is the tallest skyscraper in Canada as at 2022?

Answer: The First Canadian Place in Toronto is the tallest skyscraper in Canada, standing at 298 meters.

15. What is the tallest skyscraper in Australia as at 2022?

Answer: The Q1 Tower in Gold Coast, Queensland is the tallest skyscraper in Australia, standing at 323 meters (1,060 feet).

16. What is the nickname of the John Hancock Center in Chicago?

Answer: The John Hancock Center in Chicago is often referred to as the “Big John” or “the Big Willy.”

17. What is the name of the commercial skyscraper located in Hong Kong that is on top of Kowloon station?

Answer: The International Commerce Centre in Hong Kong.

18. What is the tallest skyscraper in the United States?

Answer: The One World Trade Center in New York City is the tallest skyscraper in the United States, standing at 541.3 meters (1,776 feet).

19. What country in Southeast Asia has the most skyscrapers as at 2022?

Answer: The country with the most skyscrapers in South-eastern Asia is Malaysian. The skyscrapers can be found in the capital, Kuala Lumpur.

20. Which European country as the tallest skyscraper?

Answer: The Lakhta Center in Saint Petersburg, Russia is the tallest skyscraper in Europe, standing at 462 meters (1,516 feet).

Landmark Trivia Quiz

Skyscraper Quiz Questions and Answers

21. What are the three tallest buildings in the United States?

Answer: The three tallest buildings in the United States are One World Trade Center (New York City), Willis Tower (Chicago), and Bank of America Tower (New York City).

22. Where is Taipei 101 located?

Answer: Taipei 101 is located in Xinyi District, Taipei, Taiwan.

23. What materials were used to construct Empire State Building?

Answer: Empire State Building was constructed with glass and steel.

24. Who designed the Empire State Building?

Answer: The Empire State Building was designed by architects Shreve, Lamb & Harmon.

25. Who designed the worlds tallest building “Burj Khalifa” in Dubai?

Answer: The Burj Khalifa was designed by a Chicago-based architectural, urban planning and engineering firm Skidmore, Owings, and Merrill (SOM)

26. The tallest skyscraper in the African continent is?

Answer: the Iconic Tower in New Administrative Capital, Egypt, standing at 393.8 meters (1,292 ft).

27. Where is the tallest wooden structure in the world?

Answer: The tallest wooden structure in the world is the Ascent MKE Building, located in Milwaukee, Wisconsin.

28. What is the tallest skyscraper in South America?

Answer: The Gran Torre Santiago in Santiago, Chile is the tallest skyscraper in South America, standing at 300 meters (984 feet).

29. What is the name of the skyscraper located in Chicago that is known for its Art Deco style and was the tallest building in the world when it was completed in 1931?

Answer: The Willis Tower (formerly known as the Sears Tower) in Chicago

30. What is the nickname of the skyscraper located in Tampa Florida that is round in shape?

Answer: Beer Can Building.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *