30 Fun Sunday Trivia Questions and Answers

Do you like playing trivia? Do you like learning new things? If so, then you’ll love Sunday Trivia Questions and Answers. Every week, we post new trivia questions and answers on a variety of topics.

Whether you’re interested in Biblical history, science, or anything else, we’ve got you covered. Best of all, our trivia is free to play. So what are you waiting for? Test your knowledge and have some fun!

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

Sunday Trivia Questions and Answers

Q1: I am part of God’s armor, my job is to quench all the fiery darts of the wicked. Who am I?

Answer: Shield of faith – Ephesians 6:16

Q2: In which book is written: “But to all who did receive him, who believed in his name, he gave the right to become children of God?”

Answer: John – John 1:12

Q3: Who told Jesus, on the first bread multiplication, that there is a boy with five barley loaves and some fishes.

Answer: Andrew – John 6:9

Q4: Who in the Bible was described as a “friend of God?”

Answer: Abraham – James 2:23

Q5: Who was the only woman to lead an army in the Bible?

Answer: Deborah – Judges 4:8-10

Q6: Who struck down a thousand philistines with the jawbone of a donkey?

Answer: Samson – Judges 15:16

Q7: I was barren, but I got pregnant; when Mary greeted me, the child leaped in my womb; I was Zechariah’s wife. Who am I?

Answer: Elizabeth – Luke 1

Q8: Who shook off a viper from his hand into a fire?

Answer: Paul – Acts 28:3-5

Q9: I am a king, and I died burnt down in my own castle. Who am I?

Answer: Zimri – 1 Kings 16:18

Q10: Who was the father of those who lived in tents and had livestock?

Answer: Jabal – Genesis 4:20

Q11: What happened to the man that was thrown on the bones of Elijah?

Answer: The man came back to life – 2 Kings 13:21

Q12: How many proverbs did Solomon write?

Answer: 3000 – 1 Kings 4:32

Q13: Who was King David’s grandfather?

Answer: Obed – Ruth 4:22

Q14: Whom did God bury in a valley?

Answer: Moses – Deuteronomy 34:5-6

Q15: In which book is this written: “The wisest of women builds her house, but folly with her own hands tears it down?”

Answer: Proverbs – Proverbs 14:1

Sunday Quiz Questions and Answers

Sunday Trivia Questions

Q16: I was a good priest, but I was punished because of my disobedient sons. Who am I?

Answer: Eli – 1 Samuel 2:12; 3:13

Q17: I sat on a window while Paul was preaching at night, sank into a deep sleep and fell from the third story and was taken up dead. Who am I?

Answer: Eutychus – Acts 20:9

Q18: Who was the first person to hear Peter’s voice after he was freed from prison?

Answer: Rhoda – Acts 12:13

Q19: Who was the false prophet that fought against God’s prophet and died because he was rebellious against the Lord?.

Answer: Hananiah – Jeremiah 28:15-17

Q20: Who because did not believe the words of an Angel, was unable to speak for several months?

Answer: Zechariah – Luke 1:18-20

Q21: When the Pharisees ask Jesus whether it is right to pay a tax or not what does Jesus ask they should show him?

Answer: “Show me the coin used for paying the tax” – Matthew 22:15-22

Q22: Complete this statement: “If someone strikes you on one cheek, __.”

Answer: “turn to him the other also” – Luke 6:29

Q23: Moses’ father was from the tribe of?

Answer: Levite – Numbers 26:58 (Moses father is Amram, Amram’s father is Kohath, a levite)

Q24: Why was King Nebuchadnezzar furious at Daniel’s friends, Shadrach, Meshach and Abednego?

Answer: They refused to worship the kings statue – Daniel 3:1-13

Q25: Who was later appointed to succeed Moses?

Answer: Joshua – Numbers 27:13-23

Q26: Which Bible verse says, “it is more blessed to give than to receive?”

Answer: Acts – Acts 20:35

Q27: When the Pharisees ask Jesus whether it is right to pay taxes to Caesar, what was Jesus reply to them?

Answer: “Give unto Caesar what is Caesar’s, and unto God what is God’s.” – Matthew 22:15-22

Q28: According to the book of Revelation: “a beast like a leopard emerged from the sea.” How many heads did this beast have?

Answer: 7 – Revelation 13:1-8

Q29: Which parables teaches about the growth of the Kingdom of God?

Answer: the parable of the sower – Matthew 13

Q30: Fill in the gap: “__; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you.”

Answer: “Ask, and it shall be given you” – Matthew 7:7

See also:

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + seven =