Pop Culture Trivia Questions And Answers

How much do you know about music, movies, television series, video games, sports and many more? Below are some pop culture trivia questions and answers to help you learn more.

See also Groundhogs Day Questions and Answers, Video Game Trivia Questions and Answers.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

Pop Culture Trivia Questions And Answers

1. Who played the character of Tony Stark or Iron Man in the Marvel Cinematic Universe?

Answer: Robert Downey Jr.

2. What is the name of the dystopian society in the novel and film adaptation of The Hunger Games?

Answer: Panem

3. Who played the character of Katniss Everdeen in the Hunger Games film series?

Answer: Jennifer Lawrence

4. What is the protagonist’s name in the novel and film adaptation of 1984?

Answer: Winston Smith

5. Who played the character of Sherlock Holmes in the BBC series Sherlock?

Answer: Benedict Cumberbatch

6. What scientist accidentally created a shrinking serum in the novel and film adaptation of The Incredible Shrinking Man?

Answer: Dr Grant

7. Who wrote the novel The Hunger Games?

Answer: Suzanne Collins

8. The spaceship in the film Alien is called what?

Answer: Nostromo

9. Who played the character of Lara Croft in the Tomb Raider film adaptation?

Answer: Alicia Vikander

10. Who played the role of Rachel Green on the popular TV show “Friends”?

Answer: Jennifer Aniston

Pop Culture Trivia Quiz

11. What is the capital of Canada?

Answer: The capital of Canada is Ottawa

12. In what year was the popular TV show “The Office” first aired?

Answer: 2005

13. What is character name played by Tom Hanks in the 1994 film “Forrest Gump”?

Answer: Forrest Gump

14. Who played the role of Rachel Zane on the TV show “Suits”?

Answer: Meghan Markle

15. What was the name of the first original programming on Netflix?

Answer: House of Cards

16. Who was the first artist to have a number-one hit on the Billboard Hot 100 chart in the 1960s, 1970s, 1980s, 1990s, and 2000s?

Answer: Mariah Carey

17. In what year did the Disney Channel Original Movie “High School Musical” premiere?

Answer: 2006

18. What was the name of the fictional nightclub in the TV series “Cheers”?

Answer: Cheers

19. In what district does the main character, Katniss Everdeen, come from in the movie “The Hunger Games?”

Answer: District 12

20. What is the name of the popular game app where players swipe to match colorful objects and clear levels?

Answer: Candy Crush

Pop Culture Trivia Questions 2022

Pop Culture Trivia Questions 2022

21. What was the name of the theme song to the show Friends?

Answer: “I’ll Be There For You” by The Rembrandts

22. What popular Disney film starred Johnny Depp as Jack Sparrow?

Answer: Pirates of the Caribbean

23. What TV series stars Millie Bobby Brown as Eleven?

Answer: Stranger Things

24. Who was the first voice of Bart Simpson?

Answer: Nancy Cartwright

25. What was the first song to reach 1 billion views on YouTube?

Answer: Gangnam Style by Psy

26. What is the world’s best-selling video game of all time?

Answer: Minecraft

27. Who sang the song “I Will Always Love You”?

Answer: Whitney Houston

28. In what year did the popular television show Friends first air?

Answer: 1994

29. Who is the voice actor for Buzz Lightyear in Toy Story?

Answer: Tim Allen

30. What was the first film to win the Academy Award for Best Picture?

Answer: “Wings”, released in 1927

Ultimate Pop Culture Quiz

Pop Culture Trivia Questions And Answers

31. Who played the lead role in the film “Pulp Fiction”?

Answer: John Travolta

32. Who is the best-selling music artist of all time?

Answer: The best-selling music artist of all time is the Beatles, with over 600 million record sales worldwide

33. What is the highest-grossing film of all time?

Answer: The highest-grossing film of all time is “Avengers: Endgame”, with over $2.798 billion gross worldwide

34. Who starred in the film “Titanic”?

Answer: Leonardo DiCaprio and Kate Winslet

35. What was the first animated Disney film to feature a Princess as the lead character?

Answer: “Snow White and the Seven Dwarfs”, released in 1937

36. What was the Premier League called before 92?

Answer: It was called the Football League First Division

37. Who scored the first Premier League hat trick?

Answer: Eric Cantona, for Leeds United

38. Who is the current King of England?

Answer: King Charles III

39. What language was used in the Passion of the Christ movie?

Answer: Latin, Hebrew, and reconstructed Aramaic

40. Who played Jesus in the Passion of the Christ movie?

Answer: Jim Caviezel

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *