60 Fun Tuesday Trivia Questions and Answers

Today is Tuesday and you are here for Tuesday trivia questions and answers. We have put together 60+ trivia questions and answers that covers various topics in the Bible.

GET UPDATES ON LATEST POSTS AND QUIZ

Enter Email Address

Easy Tuesday Trivia Questions and Answers

1. While the Israelites were camped at Rephidim, who attacked them?

Answer: The warriors of Amalek – Exodus 17:8

2. Which Jewish feast commemorates Esther’s heroic act?

Answer: The festival of Purim – Esther 9:20-26

3. What was David’s job before he was anointed king?

Answer: A Shepherd

4. When Jesus arrived at the temple, whom did he drive out of the area?

Answer: Those buying and selling – Matthew 21:12-13

5. What was Bartimaeus’ illness when Jesus healed him?

Answer: Blindness – Mark 10:46-52

6. Complete the verse: “For God did not send his Son into the world to condemn the world, but to save the world __”

Answer: through Him – John 3:17

7. Complete this verse: “Many are called, but __.”

Answer: few are chosen – Matthew 22:14

8. Who planted crops in the land and the same year reaped a hundredfold?

Answer: Isaac – Genesis 26:12

9. The last time the dove returned to Noah’s ark, what did it have in its beak?

Answer: The leaf of olive tree – Genesis 8:11

10. I am the only woman in the Bible whose age was mentioned. Who am I?

Answer: Sarah – Genesis 23:1

11. Shortly after been anointed, David was hired to work for King Saul. What was David’s job?

Answer: A harpist – 1 Samuel 16:14-23

12. Fill in the blank: “The ____of the Lord are right, giving joy to the heart.”

Answer: Precepts – Psalm 19:8

13. To whom did Jesus say, “Get thee behind me, Satan”?

Answer: Both Peter and Satan – Matthew 16:23 and Luke 4:8

14. Who walked faithfully with God; then he was no more, because God took him away?

Answer: Enoch – Genesis 5:24

15. Who dreamed of angels climbing up a ladder?

Answer: Jacob – Genesis 28:12

16. The story of Ruth happened during the time when the __ ruled.

Answer: Judges – Ruth 1:1

17. God told Moses to take the first census of every male from __ old and above.

Answer: 20 years – Exodus 30:14

18. To whom was this said? – “Go, return to Egypt, for all the men who sought your life are dead”

Answer: Moses – Exodus 4:19

19. Whose name means – “The Almighty has dealt very bitterly with me”

Answer: Mara – Ruth 1:20

20. At Christ’s crucifixion when did darkness come over the whole land and how long did it last?

Answer: Noon for 3 hours – Matthew 27:45

2022 Trivia Questions and Answers

21. How many basketfuls of fragments were taken after Jesus fed the 4000?

Answer: Seven – Mark 8:20

22. What was the weapon that Samson used when he killed 1000 Philistines at Lehi?

Answer: Jawbone of an ass – Judges 15:15

23. Which disciple, aside from Peter and John, witnessed Jesus’ Transfiguration?

Answer: James – Matthew 17:1-2, Mark 9:2, Luke 9:28-29

24. How many rivers were born from the river that flowed out of Eden?

Answer: 4 – Genesis 2:10 (Pishon, Gihon, Hiddekel, and Euphrates)

25. The name of the place where Jacob slept and dreamed of Jacob’s Ladder is called what?

Answer: Bethel – Genesis 28:19

26. A prophet instructed Naaman to wash seven times in the Jordan River to cleanse himself of leprosy. Who was this prophet?

Answer: Elisha – 2 Kings 5:10

27. Who announced to Zechariah that his wife would bear a child to be named John the Baptist?

Answer: Angel Gabriel – Luke 1:13

28. God put Abraham to the test by telling him to offer up his only son as a burnt offering. Who was that son?

Answer: Isaac – Genesis 22:2

29. Who saw Elijah being carried up to Heaven?

Answer: Elisha – 2 Kings 2:11-12

30. Only two people in the Bible are reported to be ‘taken up to Heaven’ with seeing death. Who are they?

Answer: Enoch and Elijah – Genesis 5:24, 2 Kings 2:11-12

31. Moses died when he was 120 years old. His body was buried in a valley in Moab. Who buried him?

Answer: The Lord – Deuteronomy 34:6

32. When Job’s friends heard about the misfortune that had befallen him, how many of them came to comfort him?

Answer: 3 – Job 2:11

33. The only woman mentioned by name in Paul’s letter to Philemon is who?

Answer: Apphia – Philemon 2

34. What time of day did Christ get on the boat from which He calmed the waters?

Answer: Evening – Mark 4:35

35. After Paul’s epiphany, how many years did he spend in Arabia before starting his ministry?

Answer: 3 years – Galatians 1:18

36. At the siege of Jerusalem, how many troops did Sennacherib lose?

Answer: 185,000 troops overnight – 2 Kings 19:35

37. How many demons were cast out of Mary of Magdalene?

Answer: 7 – Luke 8:2

38. When the people came out to be baptized, John the Baptist said they were like what?

Answer: Brood of vipers – Luke 3:7

39. He took his rod and stretched out his hand to turn the waters of Egypt into blood. Who was this?

Answer: Aaron – Exodus 7:19-20

40. God described Job as a perfect and upright man to who?

Answer: Satan – Job 1:8

Random Trivia Questions

41. The Apostle Paul was a member of the tribe of Israel. Which of the 12 tribes?

Answer: Benjamin – Philippians 3:5

42. Apostle Paul was directed to preach to the Gentiles? Who sent him?

Answer: Jesus – Acts 26:17

43. When David killed Goliath, who was then the king of Israel?

Answer: Saul – 1 Samuel 17

44. To whom did Peter say this words to: “Silver and Gold have I none, but such as I have I give thee?”?

Answer: Lame Beggar at the temple gate called Beautiful – Acts 3:6

45. James, the brother of John, was the first Apostle to be martyred. How did he die?

Answer: With a sword – Acts 12:2

46. In order to receive the crown of life, as mentioned in the Book of Revelations, certain actions must be taken.

Answer: Must be faithful until death – Revelations 2:10

47. What body of water, apart from the red sea, was parted in the Bible?

Answer: Jordan river – By Joshua (Joshua 3:7-4:18), and by Elijah and Elisha (2 Kings 2: 2-8 and 13-14)

48. There are only two perfect cubes described in the Bible. Which one is described in Revelation?

Answer: The New Jerusalem – Revelation 21:16

49. In revelation, how many persons were sealed as ‘servants of our God on their forehead’?

Answer: 144,000 – Revelations 7:4

50. Which king did Isaac say Rebecca was his sister to, when in reality she was his wife?

Answer: Abimelech – Genesis 26:1-9

51. 3 women found Christ’s tomb opened and empty. They were Mary the mother of James, Mary Magdalene and __”

Answer: Joanna – Luke 24:10

52. After Moses killed the Egyptian soldier, which land did he flee to?

Answer: Median – Exodus 2:15

53. Whose bones did Moses remove from Egypt at the time of the Exodus?

Answer: Joseph – Exodus 13:19

54. Where did Jesus spend the night after His triumphant entry into Jerusalem and after visiting the temple?

Answer: Bethany – Mark 11:11

55. The first two disciples of Jesus were brothers. Can you name them in alphabetical order?

Answer: Andrew and Simon – Mark 1:16

56. In the Bible, King Nebuchadnezzar exiled how many Jews to Babylon?

Answer: 4600 – Jeremiah 52:30

57. Moses gathered an army of Israelites in preparation for their conflict with the seven nations of Canaan. How many people were in this army?

Answer: 603550 – Numbers 1:46

58. When the Israelites were finally allowed by God to enter the promised land of Canaan, how many nations had to be destroyed?

Answer: Seven – Acts 13:19

59. On the 7th day, Joshua’s army marched around Jericho how many times before the walls fell.

Answer: 7 – Joshua 6:5

60. What other animal in the Old Testament, aside from the Serpent, spoke to humans?

Answer: Donkey – Numbers 22:28-30

Fun Tuesday Trivia Questions and Answers PDF

See also:

Tuesday Trivia Questions and Answers

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − eleven =